bladsy_banier

nuus

Kleinhandel en invoer situasie van klere in die EU, Japan, die Verenigde Koninkryk, Australië, Kanada van Januarie tot Augustus

Die verbruikersprysindeks van die Eurosone het in Oktober met 2,9% op 'n jaargrondslag gestyg, vanaf 4,3% in September en tot die laagste vlak in meer as twee jaar gedaal.In die derde kwartaal het die BBP van die Eurosone maand op maand met 0,1% afgeneem, terwyl die BBP van die Europese Unie maand op maand met 0,1% toegeneem het.Die grootste swakpunt van die Europese ekonomie is Duitsland, sy grootste ekonomie.In die derde kwartaal het Duitsland se ekonomiese uitset met 0,1% gekrimp, en sy BBP het die afgelope jaar skaars gegroei, wat 'n werklike moontlikheid van resessie aandui.

Kleinhandel: Volgens Eurostat-data het kleinhandelverkope in die Eurosone maand-tot-maand in Augustus met 1,2% afgeneem, met aanlynkleinhandelverkope wat met 4,5% afgeneem het, vulstasiebrandstof wat met 3% afgeneem het, voedsel, drank en tabak wat met 1,2% afgeneem het, en nie-voedselkategorieë wat met 0,9% afneem.Hoë inflasie onderdruk steeds verbruikers se koopkrag.

Invoere: Van Januarie tot Augustus het EU-klere-invoer $64,58 miljard beloop, 'n jaar-tot-jaar afname van 11,3%.

Invoer uit China het 17,73 miljard Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar afname van 16,3%;Die verhouding is 27,5%, 'n jaar-tot-jaar afname van 1,6 persentasiepunte.

Invoer uit Bangladesj het 13,4 miljard Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar afname van 13,6%;Die verhouding is 20,8%, 'n jaar-tot-jaar afname van 0,5 persentasiepunte.

Invoer vanaf Türkiye het VS $7,43 miljard bereik, 11,5% laer op 'n jaargrondslag;Die verhouding is 11,5%, onveranderd jaar-tot-jaar.

Japan

Makro: Volgens 'n opname wat deur die Ministerie van Algemene Sake van Japan gedoen is, het die werklike inkomste van werkende gesinne weens volgehoue ​​inflasie afgeneem.Nadat die impak van prysfaktore afgetrek is, het die werklike huishoudelike verbruik in Japan vir ses opeenvolgende maande jaar-tot-jaar in Augustus afgeneem.Die gemiddelde verbruiksbesteding van huishoudings met twee of meer mense in Japan in Augustus was ongeveer 293200 jen, 'n jaar-tot-jaar afname van 2,5%.Vanuit die werklike uitgawe-perspektief het 7 uit die 10 groot verbruikerskategorieë wat by die opname betrokke was, 'n jaar-tot-jaar afname in uitgawes ervaar.Onder hulle het voedseluitgawes jaar-tot-jaar afgeneem vir 11 opeenvolgende maande, wat die hoofrede vir die afname in verbruik is.Die opname het ook getoon dat, nadat die impak van prysfaktore afgetrek is, die gemiddelde inkomste van twee of meer werkende gesinne in Japan met 6,9% jaar-tot-jaar in dieselfde maand afgeneem het.Kenners meen dit is moeilik om 'n toename in werklike verbruik te verwag wanneer die werklike inkomste van huishoudings aanhou daal.

Kleinhandel: Van Januarie tot Augustus het Japan se tekstiel- en klerekleinhandelverkope 5,5 triljoen jen opgehoop, 'n jaar-tot-jaar-toename van 0,9% en 'n afname van 22,8% vergeleke met dieselfde tydperk voor die epidemie.In Augustus het die kleinhandelverkope van tekstiel en klere in Japan 591 miljard jen bereik, 'n jaar-tot-jaar toename van 0,5%.

Invoer: Van Januarie tot Augustus het Japan se klere-invoere 19,37 miljard Amerikaanse dollar beloop, 'n jaar-tot-jaar afname van 3,2%.

Invoer uit China van 10 miljard Amerikaanse dollar, 'n jaar-tot-jaar afname van 9,3%;Dit is verantwoordelik vir 51,6%, 'n jaar-tot-jaar afname van 3,5 persentasiepunte.

Invoer uit Viëtnam het 3,17 miljard Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar toename van 5,3%;Die verhouding is 16,4%, 'n toename van 1,3 persentasiepunte op 'n jaargrondslag.

Invoer uit Bangladesj het 970 miljoen Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar afname van 5,3%;Die verhouding is 5%, 'n jaar-tot-jaar afname van 0,1 persentasiepunte.

Brittanje

Kleinhandel: Weens die buitengewone warm weer is verbruikers se begeerte om herfsklere te koop nie hoog nie, en die afname in kleinhandelverkope in die VK in September het verwagtinge oortref.Die UK Office for National Statistics het onlangs verklaar dat kleinhandelverkope in Augustus met 0,4% toegeneem het en toe in September met 0,9% afgeneem het, wat ekonome se voorspelling van 0,2% ver oortref het.Vir klerewinkels is dit ’n slegte maand omdat die warm herfsweer mense se begeerte verminder het om nuwe klere vir koue weer te koop.Die onverwagte hoë temperature in September het egter gehelp om voedselverkope te bevorder,” het Grant Fisner, hoofekonoom by die Britse kantoor vir nasionale statistiek, gesê.Oor die algemeen kan die swak kleinhandelbedryf lei tot 'n 0.04 persentasiepunt afname in kwartaallikse BBP-groeikoers.In September was die algehele verbruikersprysinflasiekoers in die VK 6,7%, die hoogste onder groot ontwikkelde ekonomieë.Namate kleinhandelaars die deurslaggewende voor Kersseisoen betree, lyk dit of die vooruitsigte donker bly.’n Verslag wat onlangs deur PwC Rekenmeestersfirma vrygestel is, toon dat byna een derde van Britte beplan om vanjaar hul Kersbesteding te besnoei, hoofsaaklik weens stygende kos- en energiekoste.

Van Januarie tot September het die kleinhandelverkope van tekstiel, klere en skoene in die Verenigde Koninkryk 41,66 miljard pond beloop, 'n toename van 8,3% op 'n jaargrondslag.In September was die kleinhandelverkope van tekstiel, klere en skoene in die Verenigde Koninkryk £ 5,25 miljard, 'n jaar-tot-jaar toename van 3,6%.

Invoere: Van Januarie tot Augustus het VK-klere-invoer $14,27 miljard beloop, 'n jaar-tot-jaar afname van 13,5%.

Invoer uit China het 3,3 miljard Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar afname van 20,5%;Die verhouding is 23,1%, 'n jaar-tot-jaar afname van 2 persentasiepunte.

Invoer uit Bangladesj het 2,76 miljard Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar afname van 3,9%;Die verhouding is 19,3%, 'n toename van 1,9 persentasiepunte op 'n jaargrondslag.

Invoer vanaf Türkiye het 1,22 miljard Amerikaanse dollar bereik, 21,2% af op 'n jaargrondslag;Die verhouding is 8,6%, 'n jaar-tot-jaar afname van 0,8 persentasiepunte.

Australië

Kleinhandel: Volgens data van die Australiese Buro vir Statistiek het kleinhandelverkope in die land met ongeveer 2% op 'n jaargrondslag toegeneem en 0.9% maand op maand in September 2023. Die maand-tot-maand-groeikoerse in Julie en Augustus was 0.6% en 0,3% onderskeidelik.Die direkteur van kleinhandelstatistiek by die Australiese Buro vir Statistiek het gesê dat die temperatuur in die vroeë lente van vanjaar hoër was as in vorige jare, en verbruikers se besteding aan hardeware gereedskap, tuinmaak en klere het toegeneem, wat 'n toename in die inkomste tot gevolg gehad het. van afdelingswinkels, huishoudelike goedere en klerekleinhandelaars.Hy het gesê hoewel die maand-tot-maand-groei in September die hoogste vlak sedert Januarie was, was besteding deur Australiese verbruikers vir die grootste deel van 2023 swak, wat aandui dat die neigingsgroei in kleinhandelverkope steeds op 'n historiese laagtepunt is.In vergelyking met September 2022, het kleinhandelverkope in September vanjaar met slegs 1,5% toegeneem op grond van tendens, wat die laagste vlak in die geskiedenis is.Uit 'n bedryfsperspektief het verkope in die huishoudelike goedere-kleinhandelsektor drie opeenvolgende maande van maand-tot-maand-daling geëindig, wat met 1.5% herstel het;Die verkoopsvolume in die kleinhandelsektor van klere, skoene en persoonlike bykomstighede het maand op maand met ongeveer 0,3% gestyg;Verkope in die afdelingswinkelsektor het maand op maand met ongeveer 1,7% gestyg.

Van Januarie tot September het die kleinhandelverkope van klere-, klere- en skoenewinkels altesaam AUD 26,78 miljard beloop, 'n jaar-tot-jaar toename van 3,9%.Die maandelikse kleinhandelverkope in September was AUD 3,02 miljard, 'n jaar-tot-jaar toename van 1,1%.

Invoere: Van Januarie tot Augustus het Australiese klere-invoere 5,77 miljard Amerikaanse dollar beloop, 'n jaar-tot-jaar afname van 9,3%.

Invoer uit China het 3,39 miljard Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar afname van 14,3%;Die verhouding is 58,8%, 'n jaar-tot-jaar afname van 3,4 persentasiepunte.

Invoer uit Bangladesj het 610 miljoen Amerikaanse dollar beloop, 'n jaar-tot-jaar afname van 1%, wat 10,6% uitmaak, en 'n toename van 0,9 persentasiepunte.

Invoer uit Viëtnam het $400 miljoen bereik, 'n jaar-tot-jaar-toename van 10,1%, wat 6,9% uitmaak, en 'n toename van 1,2 persentasiepunte.

Kanada

Kleinhandel: Volgens Statistics Canada het die totale kleinhandelverkope in Kanada maand op maand met 0.1% afgeneem tot $66.1 miljard in Augustus 2023. Uit die 9 statistiese sub-industrieë in die kleinhandelbedryf het verkope in 6 sub-industrieë maand op maand afgeneem.Kleinhandel-e-handelverkope in Augustus het CAD 3,9 miljard beloop, wat verantwoordelik was vir 5,8% van die totale kleinhandel vir die maand, 'n afname van 2,0% maand op maand en 'n jaar-tot-jaar toename van 2,3%.Daarbenewens het ongeveer 12% van die Kanadese kleinhandelaars gerapporteer dat hul besigheid geraak is deur die staking by British Columbia-hawens in Augustus.

Van Januarie tot Augustus het die kleinhandelverkope van Kanadese klere- en klerewinkels CAD 22,4 miljard bereik, 'n toename van 8,4% op 'n jaargrondslag.Die kleinhandelverkope in Augustus was CAD 2,79 miljard, 'n jaar-tot-jaar toename van 5,7%.

Invoere: Van Januarie tot Augustus het Kanadese klere-invoere 8,11 miljard Amerikaanse dollar beloop, 'n jaar-tot-jaar afname van 7,8%.

Invoer uit China het 2,42 miljard Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar afname van 11,6%;Die verhouding is 29,9%, 'n jaar-tot-jaar afname van 1,3 persentasiepunte.

Die invoer van 1,07 miljard Amerikaanse dollars uit Viëtnam, 'n jaar-tot-jaar afname van 5%;Die verhouding is 13,2%, 'n toename van 0,4 persentasiepunte op 'n jaargrondslag.

Invoer uit Bangladesj het 1,06 miljard Amerikaanse dollar bereik, 'n jaar-tot-jaar afname van 9,1%;Die verhouding is 13%, 'n jaar-tot-jaar afname van 0,2 persentasiepunte.

Handelsmerk dinamika

Adidas

Die voorlopige prestasiedata vir die derde kwartaal toon dat verkope op 'n jaargrondslag met 6% tot 5,999 miljard euro gedaal het, en bedryfswins het met 27,5% tot 409 miljoen euro gedaal.Daar word verwag dat die afname in jaarlikse inkomste tot 'n lae enkelsyfer sal vernou.

H&M

In die drie maande tot einde Augustus het H&M se verkope met 6% op 'n jaargrondslag gestyg tot 60,9 miljard Sweedse kroon, bruto winsmarge het van 49% tot 50,9% gestyg, bedryfswins het met 426% gestyg tot 4,74 miljard Sweedse kroon, en netto wins het met 65% gestyg tot 3,3 miljard Sweedse krone.In die eerste nege maande het die groep se verkope op 'n jaargrondslag met 8% tot 173,4 miljard Sweedse kroon gestyg, bedryfswins het met 62% tot 10,2 miljard Sweedse kroon gestyg, en netto wins het ook met 61% tot 7,15 miljard Sweedse kroon gestyg.

Puma

In die derde kwartaal het inkomste met 6% toegeneem en wins het verwagtinge oortref weens die sterk vraag na sportdrag en die herstel van die Chinese mark.Puma se verkope in die derde kwartaal het op ’n jaargrondslag met 6% tot sowat 2,3 miljard euro toegeneem, en bedryfswins het 236 miljoen euro aangeteken, wat ontleders se verwagtinge van 228 miljoen euro oortref het.Gedurende die tydperk het die handelsmerk se skoeiselbesigheidsinkomste met 11,3% tot 1,215 miljard euro toegeneem, die klerebesigheid het met 0,5% tot 795 miljoen euro gedaal, en die toerustingbesigheid het met 4,2% tot 300 miljoen euro toegeneem.

Vinnige Verkoop Groep

In die 12 maande tot einde Augustus het die verkope van Fast Retailing Group jaar-tot-jaar met 20,2% toegeneem tot 276 triljoen jen, gelykstaande aan ongeveer RMB 135,4 miljard, wat 'n nuwe historiese hoogtepunt gestel het.Die bedryfswins het met 28,2% tot 381 miljard jen toegeneem, gelykstaande aan ongeveer RMB 18,6 miljard, en die netto wins het met 8,4% gestyg tot 296,2 miljard jen, gelykstaande aan ongeveer RMB 14,5 miljard.Gedurende die tydperk het Uniqlo se inkomste in Japan met 9,9% gestyg tot 890,4 miljard jen, gelykstaande aan 43,4 miljard yuan.Uniqlo se internasionale besigheidsverkope het met 28,5% op 'n jaargrondslag gestyg tot 1,44 triljoen jen, gelykstaande aan 70,3 miljard yuan, wat vir die eerste keer meer as 50% uitmaak.Onder hulle het die Chinese mark se inkomste met 15% gestyg tot 620,2 miljard jen, gelykstaande aan 30,4 miljard yuan.


Pos tyd: Nov-20-2023